Eatery Academy | Eatery

Kontakta oss

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss

Telefon:

0708-720 707

Email:

info@eatery.se

Kontorsadress:

Eatery/Incontro AB, Box 11115, 100 61 Stockholm

Telefontider:

Måndag-Fredag 08:00- 16:00

Eatery Academy

Vi på Eatery och Incontro tror på att vi alla ska sträva efter att utveckla oss själva, varandra och företaget som helhet. Målet med Eatery Academy är att säkerställa att alla anställda på Eatery och Incontro har rätt kompetens för sina uppdrag och att vi kan erbjuda relevant fortbildning. Detta är ett steg för att nå vårt mål att bli sektorns mest attraktiva arbetsgivare med de nöjdaste kunderna senast år 2022.

Nedan hittar du aktuella utbildningar som du kan få möjlighet att gå.Utbildningarna är kostnadsfria för den anställda. men genomförs primärt utanför arbetstid. Vissa utbildningar som är obligatoriska ges under arbetstid. Jobbar du inte hos med vill ändå gå någon av modulerna? Hör av dig så försöker vi ordna det! 

Modulerna leder till diplom från Eatery Academy. Vissa av proven innebär färdighets- eller kunskapstest.

Intresseanmälan sker till HR-ansvariga Jessica Petrén (jessica.petren@eatery.se) som också koordinerar utbildningarna.

Eatery Academy

1. Introduktion till eatery och din anställning

Omfattning: 2-3 timmar
Innehåll:
  • Genomgång av Eaterys koncept och värderingar
  • Genomgång av ditt uppdrag, dina förmåner samt våra system Quinyx och Benify
  • Genomgång av vad som gäller kring arbetskläder, ledighet, kostavdrag m.m., 
Kursledare: Eaterys ledning samt HR-ansvariga Jessica Petrén Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: Hålls kontinuerligt i samband med anställningsstart

2. Livsmedelshygien - grundläggande

Omfattning: Heldag
Innehåll:
  • Hygieniska risker
  • Smittämnen, matförgiftning, allergener och andra hälsofaror
  • Egenkontroll
  • Förebyggande insatser
Kursledare: Extern kursledare Plats: Stockholm, exakt lokal meddelas vid kursstart Tidpunkt: 2 nov (Eaterys lokaler) , 25 feb, 8 april, 13 maj

3. Portionering och upplägg

Omfattning: 3-4 timmar, eftermiddag/kväll
Innehåll:
  • Grundläggande rutiner vid portionering
  • Tips för snabb och snygg portionering
  • Presentation och dialog med gästen
Kursledare: Kursledare är erfarna kockar/serveringspersonal från Eatery Plats: Stockholm, exakt lokal meddelas vid kursstart Tidpunkt: 31 okt, 6 feb

4. Servering av mat och dryck samt dukning vid fest och event

Omfattning: 4 timmar
Innehåll:
  • Grundläggande rutiner och tips kring servering
  • Presentation av mat och dryck
  • Uppdukning
Kursledare: Kursledare är erfarna hovmästare från Eatery samt från branschen Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: 5 nov, 11 feb, 8 april

5. Coffeeschool by coffeelounge - steg ett

Omfattning: Ca 2 timmar – kvällstid – start 16.00
Innehåll:

Teoridel med generell kaffekunskap:

  • Kaffets historia och ursprung - Kaffe som handelsvara
  • Världens kaffekulturer - Från böna till kopp
  • Rostningen avgör smaken - Olika bryggtekniker

Praktikdel:

  • Provsmakning av olika kaffesorter
  • Provsmakning av samma böna med olika tillbehör samt ”Drop Coffee”

OBS! Max 8 personer

Kursledare: CoffeeLounge Plats: Isafjordsgatan 3, 164 40 Kista Tidpunkt: 13 nov, 2 april

6. Coffeeschool by coffeelounge - steg två

Omfattning: Ca 2 timmar – kvällstid – start 16.00
Innehåll:

Espressokunskap

Teoridel:

  • Historik – Espressokulturen
  • Korrekt innehåll i olika espressodrycker
  • Trender

Praktikdel:

  • Lär er tillreda en perfekt espresso (malningsgrad, dosering, vattentemp, bryggtid)
  • Creman visar vägen
  • Skillnaden i smak mellan arabica och robustabönor
  • Lär er skumma mjölk

OBS! Max 8 personer

Kursledare: CoffeeLounge Plats: Isafjordsgatan 3, 164 40 Kista Business Tidpunkt: 27 nov, 9 april

7. Matglädje i skolan

Omfattning: Heldag
Innehåll:
  • Pedagogiken – konkreta tips för mer matglädje
  • Barns smakutveckling
  • Barns näringsbehov översatt i vanlig mat
  • Praktisk matlagning med färgglad vegoinspiration
Kursledare: Extern kursledare Plats: Stockholm, exakt lokal meddelas vid kursstart Tidpunkt: 4 dec, 24 april

8. Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Omfattning: Heldag
Innehåll:
  • En grönare meny – så här gör du
  • Så här tillagar du vegetabilier på ett hållbart sätt
  • Lär dig jobba med spannmål, baljväxter och rotfrukter
  • Fördelar – ekonomiskt och miljömässigt – av att jobba grönare
Kursledare: Extern kursledare Plats: Stockholm, exakt lokal meddelas vid kursstart Tidpunkt: 16 jan, 10 april

9. Viner – introduktion

Omfattning: Halvdag, kväll
Innehåll:
  • Genomgång av grunderna i vinodling och vinframställning
  • De vanligaste distrikten och druvsorterna
  • Enkla knep för att bemästra mat och dryck i kombination
  • Vinvärldens språktermer och uttryck
Kursledare: Sommelier från extern samarbetspartner Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: Kommer senare

10. Bartender - introduktion

Omfattning: Halvdag
Innehåll:
  • Olika spritsorter
  • Genomgång av de vanligaste drinkarna
  • Servering och dialog med kund
Kursledare: Extern kursledare Plats: Stockholm, exakt lokal meddelas vid kursstart Tidpunkt: Februari - anmäl ditt intresse

11. Första hjälpen och hlr

Omfattning: Halvdag, eftermiddag
Innehåll:
  • Kontrollera livstecken
  • Skapa en fri luftväg
  • Ta hand om medvetslös, stabilt sidoläge
  • Utföra hjärt-lungräddning (HLR)
  • Åtgärder vid andningshinder
  • Förevisning av hjärtstartare
  • Stroke
Kursledare: Hjärtgruppen Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: 19 mars - eftermiddag

12. Presentationsteknik och retorik – introduktion

Omfattning: Halvdag, kväll
Innehåll:

Del 1 - föreläsning: Att fånga åhörarnas uppmärksamhet, Kroppsspråk, Att hantera nervositet (ingen begränsning på antal)

Del 2 – praktisk träning (max 5 personer per tillfälle; bokar fler ordnar vi nytt tillfälle)

Kursledare: Lisa Nilsson-Sandgren, Spik Produktion Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: Steg 1 15 januari kl 15-18; Steg 2 4 februari kl 15-18

13. Köksekonomi och prestation - hur orka vara på topp och skapa mer lönsamhet?

Omfattning: 4 timmar
Innehåll:

Köksekonomi och prestation - hur orka vara på topp och skapa mer lönsamhet?

Mer info kommer

Kursledare: Från Unilever Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: 22 januari 2019; 14-18

14. Selling Skills & Prestation

Omfattning: 1 halvdag
Innehåll:

Sellingskills och prestation

Kursledare: Unilever Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: 29 januari kl 14-18

15. Pension - Personlig webbrådgivning - Introduktion

Omfattning: 1 – 2 timmar
Innehåll:

Lifeplan är enkelt att använda – på bara några klick får du råd av högsta möjliga kvalitet, som är skräddarsydda för just dig. På den här utbildningen kommer en rådgivare ut från Lifeplan som ska hjälpa oss ta rätt pensionsval.

Kursledare: Från Lifeplan, Benify Plats: Eatery Luma Park Tidpunkt: 30 januari kl 16

2018 © Eatery.